Wat je niet kunt missen bij een bezoekje aan Budapest

waar-je-heen-moet-in-budapest

Daar ben je dan. Eindelijk ben je dan toch echt in Budapest na al die maanden de laatste dagen voor de vakantie er door heen te jassen. Maar nu je er eindelijk bent, wat zijn nou de plekken om te bezoeken in Budapest? In dit artikel kom je daarachter. 1 Bustour 


uitzicht-plein-michael-jackson-beelden

Wat ik je als eerste aan raad is een bustour. Je kent de stad niet, maar je wil wel weten waar je alle hotspots kunt vinden. De bustour leidt je precies langs al die plekken in de stad die je op Pinterest zag voordat je op reis ging. Zo reden wij langs Heroes Square en het Opera gebouw, maar ook House of Terror. 

House of Terror is aan te raden als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Hongarije. Hoe de Hongaren destijds behandeld werden en verdrukt werden. 

2 Boottocht 


savonds-boottocht-foto-camera

Meestal als je een bustour neemt kun je ook voor een boottocht daarbij kiezen. Ik raad je van harte aan om dit te doen in de avond. Je vaart langs het parlementsgebouw en alle bruggen. Deze zijn prachtig als ze verlicht zijn. Let op wees wel op tijd want de rij zal erg lang zijn voordat je op de boot stapt. 

3 The great market hall


markt-hal-budapest

Als je souvenirs nodig hebt of je wil verse groente en fruit voor een maaltijd dan is The great market hall the place to be. Het is een prachtig gebouw te vinden in het centrum. Het is wel erg druk, maar zeker het bezoeken waard. Je kunt er wat drinken, boodschappen doen en genieten van Hongaarse specialiteiten. 

4 Badhuizen bezoeken


zwemmen-thermal-baths

Dit is iets wat je écht niet mag missen. Er zijn heel veel thermale baden in Budapest. Wij gingen naar één van de bekendste, deze zul je vaak voorbij zien komen op Pinterest. Hier heb je 3 buitenbaden. En binnen vind je een sauna en nog 3 baden met verschillende temperaturen. De baden zijn thermaal omdat ze verbonden zijn aan een bron in Budapest die bewezen genezend werkt op de huid. Daarnaast hebben ze in het weekend sparty's oftewel spa party's, leuk in plaats van uitgaan!

 5 Buda bezoeken


klimmen-uitzichten-360-graden

eten-budapest

budapest-beeld

Budapest bestaat in principe uit twee delen. Buda & Pest. De afgelopen hotspots waren allemaal in Pest. Pest is het meest bebouwde deel waar je het centrum vindt, Buda daarentegen biedt wat meer natuur en uitzichten. De berg van Citadel brengt je bij vrijheidsbeelden, de burcht en prachtige panorama uitzichten. 

buda-pest-waterval

brug-haven-boten-terras

Ook heb je prachtig uitzicht op de Donau en kom je een mooie mini waterval tegen. Op de berg van Citadel kon je ook souvenirs en Hongaarse specialiteiten kopen. Éen van de Hongaarse specialiteiten is dit bijzondere koekje, het heeft de smaak van een wafel/oliebol, deze wordt meestal gevuld met ijs en slagroom.

Dit waren mijn hotspots van Budapest. Er zijn nog veel meer hotspots, maar dit waren naar mijn mening de uitblinkers. 

Ben jij al eens in Budapest geweest?

reageer
Nathalie Slingerland zei

Budhapest is zoo leuk!
Staat echt op mijn to do list:-)

Rianne zei

klinkt als een heel mooie stad! Wil ik zeker nog een keer bezoeken :)

Daphne zei

Budapest lijkt me een hele leuke stad om eens te bezoeken ♥

Auto Post Signature

Auto Post  Signature