2 weken Koreaanse Skincare gebruiken + resultaten en ervaringIk had nooit echt een skincare routine. Ik deed altijd maar wat hydraterende crème op en that's it. Ik heb een hele droge en gevoelige huid en gebruikte daarom hydraterende crème om velletjes te voorkomen bij het aanbrengen van mijn make-up. Toen ik de kans kreeg om mijn routine eens helemaal om te gooien door Koreaanse skincare te gaan gebruiken was ik positief verrast. In dit review laat ik dan ook meteen zien hoe mijn huid hierop reageerde na 2 weken gebruik.  OCHTEND ROUTINE
Toen ik begon met het gebruiken van de ochtendroutine producten vond ik het bizar veel producten. Ik was ook bang dat dit teveel tijd zou gaan kosten in de ochtend en dat ik de bus hierdoor zou gaan missen. Dat viel achteraf gezien allemaal mee, op een gegeven moment is de volgorde logisch en brengt het allemaal snel en makkelijk aan. 

De producten vind ik er stuk voor stuk erg mooi uitzien. De verpakkingen zijn simpel en mooi en de producten zelf zien er ook erg mooi uit. Mijn eerste indruk hiervan was erg positief, ik had meteen zin om de producten uit te gaan testen.
Deze cleanser dient als een soort facewash om alle slaap weg te wassen van je gezicht en je gezicht optimaal te reinigen. Je gezicht moet eerst vochtig zijn en dan breng je het product aan, ik vond de substantie erg fijn en de geur erg fris. Dit product vond ik erg fijn. Vooral het feit dat het een spuit flacon is vond ik fijn. Je spuit de toner op een wattenschijfje en reinigt je gezicht door van binnen naar buiten de toner aan te brengen. Ik dacht altijd dat er geen restjes meer van mijn gezicht kwamen. boy, I was wrong. Telkens verbaasde ik mij weer van wat er nog overbleef op het wattenschijfje. Wat ook erg fijn is, is dat dit product alcohol vrij is en dus de huid niet uitdroogt. Deze essence vond ik ook erg fijn in gebruik. Na het aanbrengen voelde mijn huid heel fris, verkoelend en verzorgd aan. De essence ruikt lekker en de flacon ziet er weer erg luxe uit. Als dag-en-nachtcrème gebruikte ik deze Hyaluronic Acid Intensive Cream. Door deze crème merkte ik een groot verschil. Mijn huid was altijd erg droog en dat veroorzaakte altijd velletjes na het aanbrengen van concealer/foundation. Die velletjes maakten het geheel verschrikkelijk wat ik enorm jammer vond. Nu is mijn huid zo goed gehydrateerd dat die velletjes er niet meer zijn, erg fijn. Wat ook nog eens erg belangrijk is, zeker als het zonnetje straks weer begint te schijnen, is een UV beschermende crème. Deze crème vind ik erg fijn omdat hij heel fijn rook en de substantie lekker dik is en lekker opgenomen wordt door de huid. 

AVOND ROUTINE In de skincare avondroutine wordt de Aloe Soothing Sun Cream overgeslagen, s'nachts wordt de huid natuurlijk niet blootgesteld aan de zon, dus deze kan weggelaten worden. Wel wordt daarvoor in de plaats een ander verzorgend product toegevoegd. Deze All Clean Balm gebruik je aan het begin van alle andere producten. De All Clean Balm vind ik een hele leuke verpakking hebben. Dit product had een harde substantie die bij het insmeren zacht aanvoelde en mijn gezicht zacht achterliet. 


2/3 X PER WEEKNa het reinigen van je gezicht kan je af en toe in de week je huid extra verwennen met een masker. In Korea wordt veel gebruik gemaakt van sheet masks. Ik vind sheet masks ook erg fijn, het is makkelijk aan te brengen en het product trekt zelf in de huid. Dit masker vond ik erg fijn en hij rook ook ontzettend lekker. Na het laten intrekken van het product voelde mijn huid gehydrateerd en fris aan. Ook dit masker rook erg lekker bij het aanbrengen en mijn huid voelde erg zacht en gehydrateerd na het gebruik.

3. Black Head Silk Finger Ball

Waarschijnlijk heb jij nu zoiets van 'wat is dit?'. Dit helpt tegen mee-eters. Deze vingerhoedjes moet je eerst in warm gekookt water doen en dan doe je ze om je vingers. Zie het als een soort scrub, het zou moeten helpen tegen mee-eters en de vingerhoedjes zijn meerdere keren te gebruiken.

RESULTATEN


Voor het gebruiken van de producten, zonder make-up op het gezicht.


Na 1 week de producten te gebruiken


Zonder de producten gebruikt te hebben, zonder make-up op het gezicht.


Na 1 week de producten gebruikt te hebben, na het aanbrengen van het Amino Sheet Mask.


Na 2 weken met make-up
 Zonder make-up na 2 weken

 Update na 1 week


Het is nu een week verder. Het gebruik van de producten begonnen langzamerhand een ritueel te worden. Wat ik meteen merkte is dat mijn droge huid niet meer droog was. De producten zijn allemaal precies uitgekozen en afgestemd op mijn huid. Als ik de foto's terug bekijk, zie ik dat het een stuk egaler is geworden onder mijn wangen en boven mijn wenkbrauwen. Wel merkte ik dat ik wat meer pukkeltjes op mijn voorhoofd kreeg, deze verdwenen ook weer snel, dus misschien had dit te maken met dat mijn huid moest wennen aan de nieuwe producten.

Update na 2 weken

Je huid moet uiteraard altijd wennen wanneer je ineens zoveel producten gebruikt terwijl je dat nooit deed. Ik moest even wat rust nemen met het gebruik van de producten en dit weer rustig opbouwen. Mijn huid werd een beetje onrustig door al die producten. Inmiddels is mijn huid weer rustiger geworden en heb ik hier en daar wat onzuiverheden, maar vrij weinig. Het gaat goed met mijn huid en ik ben al enorm blij dat mijn huid niet meer zo droog is als dat hij eerst was.

Laatste update

Na het rustig opbouwen van de producten is mijn huid weer gaan kalmeren. Mijn eindconclusie is daarom zeker positief. Stuk voor stuk zijn de producten mooi en doen hun werk, de textuur is fijn en de kwaliteit is erg goed. Mijn huid is zeker een transformatie ondergaan. Eerst had ik een vochtarme huid waardoor mijn huid erg droog aanvoelde. Nu is mijn huid goed verzorgd en gehydrateerd. Ik heb veel minder onzuiverheden dan dat ik had. Ik ben ontzettend blij met de Koreaanse skincare.

Conclusie

Een Koreaanse skincare routine is veel uitgebreider dan dat ik gewend was, maar dat zie je ook meteen terug aan je huid als je de producten al een tijdje gebruikt. Ik vond de producten allemaal erg fijn werken en heb het zeker goed ervaren. Mijn huid is beter geworden en ik hecht meer waarde aan het verzorgen van mijn gezicht, daar word je toch door wakker geschud. Het product dat ik het aller fijnst in gebruik vond? Dat is denk ik de Hydra Power Essence, deze zou ik zo nog eens kopen. Deze Essence heeft ervoor gezorgd dat mijn huid altijd gehydrateerd bleef en ik denk dat dit product hoofdzakelijk voor de transformatie van mijn vochtarme huid heeft gezorgd.

Post Comment
B MelloW zei

Klinkt goed. Mijn huid is zo gevoelig dat ik niks durf te gebruiken. Maar wie weet. Deze producten klinken goed.

Judith Jasper zei

Het is wel erg veel werk, maar je huid lijkt wel veel mooier

Anne | Healthyfoodlove zei

Wat een fijne producten allemaal, je huid ziet er inderdaad goed uit al is dat wel lastig te zien op foto's. Ik ben zelf zo iemand die ook alleen een hydraterende crème smeert.

Sija zei

Je huid ziet er goed uit! Als je van weinig producten naar heel veel producten gaat snap ik wel dat je huid daar op kan reageren, gelukkig is het wel bij getrokken. Ik heb het ook gehad bij het gebruiken van zo'n elektronische cleansing brush, de onzuiverheden werden eerst erger en na een tijdje zag mijn huid er prachtig uit, net zoals bij jou :) Ben erg benieuwd naar deze producten!

Linda zei

Wat dijn dat je nu een routine hebt gevonden die goed bij je huid past. De tool voor mee-eters, daar ben ik erg benieuwd naar geworden!

Madelon zei

Wauw!! wat een verschil. Dit moet ik ook proberen, mijn huid is niet zo fantastisch

Manon zei

Ik vind het fijn om lekker veel producten te gebruiken
Alleen ben niet zo fan van de koreaanse producten, ben wel benieuwd wat erin zit en of het op dieren is wteat

Nathalie - Volgmama zei

Wat een verschil! Ik heb nog geen wondermiddel gevonden tegen mee eters. Misschien moet ik dit ook eens proberen.

Rachel Kromdijk zei

Wat een fijne review zeg! bedankt voor het delen ,ik ben pukkel vrij sinds mijn eigen biologische lijn Ha-Ra

Jolien zei

Wat heerlijk om jezelf zo uitgebreid in de watten te leggen! Fijn dat het werkt voor je!

Auto Post Signature

Auto Post  Signature