IK ALS BLOGGER-TAGEr zijn vaak mensen die totaal niks van het blogwereldje af weten en je met vraagtekens aankijken als je ze vertelt dat je blogt. Nu kwam ik deze hele leuke tag tegen die allerlei leuke vragen bevat over het bloggen. Ik vind het zelf een hele leuke tag, maar ook een hele interessante tag voor andere bloggers. Dus ben je een beetje benieuwd naar mijn blogwereldje? Dan kan ik je vraagtekens wellicht verhelderen. 


Waar haal jij je inspiratie vandaan?

In principe haal ik ongeveer overal wel inspiratie vandaan. Denk aan dat je in de trein zit naar in mijn geval stage en je kijkt naar buiten, je ziet dat het zonnetje opkomt en denkt ineens aan een artikel over momenten die mij blij maken of een artikel over het voorjaar. Meestal haal ik inspiratie uit dingen als Pinterest en andere blogs lezen. Vaak komt mijn inspiratie van bloggers die niet uit Nederland komen. zij hebben vaak een ander soort artikelen die mij aanspreken en me inspiratie geven om zelf ook aan de slag te gaan. 


Wat eet of drink je tijdens het bloggen?

Thuis meestal niks want dan ben ik iets te lui om naar beneden te lopen en dan ben ik toch al in de flow en typ ik aan één stuk door. Op school drink ik vaak thee met wat lekkers bij het bloggen. 


Als jij een jaaroverzicht voor je blog maakt, wanneer begin je daar dan mee?

Ik maak geen jaaroverzicht. Ik vind een jaaroverzicht wel erg optimistisch gedacht. Al zou ik wel graag een jaaroverzicht willen hebben. Nu heb ik het simpelweg te druk met mijn full-time stage en andere activiteiten. Ik heb s'weekends alleen de tijd om mijn artikelen en ideeën uit te werken. Dit is nog wel een goed voornemen, misschien moet ik maar alvast beginnen met een jaaroverzicht voor 2018 en eigenlijk meen ik dat serieus, het is nooit slecht om alvast vooruit te denken. 


Wat is het meest waardevolle dat je als blogger geleerd hebt?

Stop met vergelijken. Jij bent jij en doet dingen op een bepaalde manier. Bij de één zijn de bezoekers gewoon een stuk hoger dan bij de ander, dat hoeft niet te betekenen dat je die persoon na moet gaan doen of moet denken "laat maar, dit wordt hem niet". Ik heb wel een periode gehad dat ik naar andere blogs keek en dacht "waarom reageren er geen mensen bij mij?". Nu heb ik zoiets van blog over dingen die jij wilt meegeven aan je lezers en doe dat op je eigen manier, het is ten slotte je eigen unieke blog.Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Zoals ik eerder al zei, meestal s' weekends en dan op een zaterdag. Ik kom doordeweeks te laat thuis om te kunnen fotograferen met goed licht. Hierdoor kan ik alleen s' weekends goede foto's schieten en die dan meteen verwerken in een artikel. Soms schiet ik dan meteen foto's voor wel 5 artikelen en typ ik zondags nog even door en dan plan ik ze meteen in. 

Wat zou je willen bereiken als blogger?

Natuurlijk zou ik het erg leuk vinden om een leuk groepje met lezers op te bouwen. Ik heb nu natuurlijk ook al een heleboel lieve lezers en daar ben ik erg blij mee. Als blogger is het altijd leuk om in je statistieken een stijgende lijn te zien. Voor de rest hoop ik gewoon om echt een voldaan gevoel te krijgen bij het bloggen en echt te bloggen over dingen die ik aan jullie wil laten zien. Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Eigenlijk ben ik nooit onzeker na het posten van een blog bericht. Ik post hoofdzakelijk reviews en daar maak ik gewoon foto's voor waar ik achter sta. Soms heb ik wel dat ik foto's achteraf niet mooi genoeg vind en ze dan nog eens maak en ze vervang voor de nieuwe. 


Heb jij veel contact met collega bloggers?

Ik heb enorm weinig contact met collega bloggers. Ik volg heel wat bloggers en wissel ook wel leuke reacties uit met bloggers, maar echt contact heb ik niet. Ik vind het erg jammer, maar misschien komt dat nog in de toekomst want contact moet je natuurlijk niet gaan forceren. Wel ga ik in maart een weekendje weg met bloggers die ik dan ga leren kennen, dus misschien ontstaat daar een leuk blijvend contact. 

Wat voor muziek/programma staat er aan tijdens het bloggen?

Meestal zoek ik een leuke Spotify lijst uit die ik nog niet eerder geluisterd heb, zo ontdek ik vaak hele leuk liedjes. Vaak zijn het wat onbekendere artiesten met vrolijke, maar ook deephouse muziek. En soms kijk ik ook serie's ondertussen. Ik volg nu Riverdale (wie niet), Shadowhunters en The 100. 

Op welke dag ontstaan de meeste artikelen?

Ik had hier natuurlijk al genoeg over gezegd in de andere post. Dit gebeurt het meest op een zaterdag. Zaterdag is er genoeg licht, tijd en het is natuurlijk lekker weekend, dus er zijn geen verplichtingen. 

Op welk artikel op je blog ben je het meest trots?

Ik denk het 'waarom ik deze zomer naar Guatemala ga' artikel of 'en dan ben je ineens 17'. In het artikel voor mijn verjaardag ging ik in op mijn voorgaande jaren en dook ik wat persoonlijker in de content. En ik ben natuurlijk hartstikke trots op het feit dat ik naar Guatemala ben geweest, dat doe je niet zomaar en daarom ben ik ook trots op dat artikel. 


Waarom zou iemand een blog moeten beginnen volgens jou?

Jij bepaalt wat er op je blog verschijnt, je hebt dus ergens de leiding over en dat kan erg goed zijn voor je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt zelfstandiger door bloggen en leert je passie's uiten op een platform. Ik denk dat je door bloggen behalve datgene wat ik net noemde ook je eigen stijl ontwikkelt. Hoe langer je blogt hoe meer je een merk gaat vormen en dieper na gaat denken over je content, stijl en layout. 
Post Comment
Nathalie Slingerland zei

Leuk artikel!
Ik probeer inderdaad ook niet te vergelijken maar soms doe ik het nog een beetje! Haha!
Blijft soms lastig!

Liefs, Nathalie

Marguerita zei

Oh dit vind ik altijd zo'n leuke tag om te lezen! Fijn om te zien hoe iemand anders het inricht qua tijdsplanning. Knap dat je in het weekend zo lekker vooruit kunt werken, mij lukt dat vrijwel nooit. Meestal typ ik elke avond een blog voor de volgende dag.

Silke De Backer zei

Superleuke tag!

Marsha von Winckelmann zei

Heel leuk om te lezen! Ik heb helaas ook nog niet zo ontzettend veel contact met andere bloggers!

Joanne Maalderink zei

Leuk! Ik maak mijn blogposts altijd het liefste 's avonds, met een kopje thee :)

Rebecca zei

Wat super leuk dat je binnenkort een weekendje weg gaat met bloggers. Dat lijkt je ook nog eens erg leuk om te doen!

Sophia GetFit zei

Super leuk artikel! Ik drink ook heel erg graag thee tijdens het bloggen!
Qua licht voor foto's zit ik in de weekdagen vaak met hetzelfde probleem, lastig!
Groetjes

Sophia
www.sophiagetfit.com

Jessica zei

Leuk artikel! Als je elke maand al een overzicht bij houdt kan je die aan het eind van het jaar in elkaar zetten en heb je een jaaroverzicht.

Karen Liesens zei

Tof om zo eens het ritueel van andere bloggers te leren kennen.

x Karen
http://www.dressinginlabels.com

Layla zei

Blogger zijn is leuk maar ook niet makkelijk. Leuke tag!!!

Latanie zei

Vergelijken is idd dodelijk! Gewoon jezelf blijven en blijven doen wat je zelf leuk vindt!

Beauty Unboxing zei

Ik herken mezelf in heel veel punten haha

Auto Post Signature

Auto Post  Signature