Hoe word je als blogger sneller benaderd door bedrijven
Veel bloggers bloggen zich helemaal suf zonder er iets voor terug te krijgen of te willen. Als je op een gegeven moment al een tijd aan het bloggen bent is er een moment dat je benaderd zult worden door bedrijven zonder ernaar gevraagd te hebben. Als je dit niet hebt of nóg niet hebt dan heb ik hier een aantal tips voor jou als je al een tijdje aan het bloggen bent en toe bent aan een samenwerking.
SOCIAL MEDIA

Op social media is het heel belangrijk om een soort visitekaartje te creëren voor bedrijven. Bedrijven kijken niet alleen naar je blog maar ook naar je andere social media. Zorg er dus voor dat je op je social media relevante foto's plaatst die echt bij je blog stijl passen. Als je liever een persoonlijk social media profiel wil dan kun je altijd een extra account aanmaken dat echt voor je blog bedoeld is.


-  EXTRA TIP -

Op Instagram kan je een zakelijk profiel instellen. Als je dat doet kan je kijken hoeveel volgers en wanneer volgers op je Instagram profiel kijken. Ook geeft het bedrijven de optie om met jou in contact te komen. Daarnaast kan je kijken wie je doelgroep is en waar deze vandaan komt. Erg handig en zeker een aanrader. Dit kan je instellen bij je profielinstellingen.

TAGGEN

Als je een mooi review/artikel hebt geschreven over een bepaald merk zorg dan dat je ze daarin vermeldt op social media. Het is erg belangrijk dat het bedrijf/merk je makkelijk kan terug vinden. Vaak liked een bedrijf je foto dan even en dan heb je die ook weer in de pocket. Als het bedrijf vindt dat je foto's erg mooi waren heb je een grote kans dat ze contact met je opnemen.


CONTACT FORMULIER

Dit is denk ik nog wel de belangrijkste van allemaal. Zorg dat je een samenwerkingsoptie hebt op je blog waarmee bedrijven je kunnen contacteren. Het is dus een formulier dat bedrijven echt op je blog kunnen invullen. Het formulier mailt dit automatisch door naar je mail. Als je niet weet hoe je zo'n formulier toevoegt kun je altijd even tutorials kijken of een simpele standaard widget toevoegen. Ik ben hierdoor al meerdere keren benaderd door bedrijven.

DUIDELIJKE LAYOUT

Je wilt natuurlijk een professionele uitstraling hebben naar bedrijven en merken toe als blogger. Zorg er dus gewoon voor dat je layout er clean uit ziet en haar eigen stijl heeft die bij je blog past. Je wilt toch immers iets uitstralen om je te onderscheiden van al die andere bloggers? Ik schreef hier eerder al een artikel over, hoe je het meeste uit je blog haalt, zeker een handig artikel om er even bij te pakken.


MOOIE FOTO'S

Dit is ook een hele belangrijke. Toen ik begon met bloggen maakte ik al mijn foto's met mijn mobiel. Dat heb ik wel 2 jaar gedaan denk ik voordat ik eindelijk een camera had. Als je echt verder wilt gaan investeren in je blog kun je er altijd over nadenken om een camera aan te schaffen Tegenwoordig kunnen mobieltjes ook prachtige HD foto's maken dus geen zorgen. Maar zorg er wel voor dat je foto's van goede kwaliteit zijn. Bedrijven kunnen zelf anders ook wel foto's maken voor samenwerkingen. 

Auto Post Signature

Auto Post  Signature