Wat je elke maand kunt doen voor je blogWat ik naast het bloggen zelf erg leuk vind om te doen is ontwerpen. Jij zelf kunt dat natuurlijk ook doen. Maar niet zo zeer ontwerpen is het onderwerp van dit artikel. Ik bespreek in dit artikel 5 dingen die je voor je blog kunt doen, elke maand voor de optimalisatie. TERUGLINKEN NAAR BLOGPOSTS

Vaak zijn er super relevante dingen gezegd in je blog bericht waar je gebruik van kunt maken. Je kunt terug linken naar een ander blog bericht om die weer in het zonnetje te zetten. Dus je stuurt tegelijkertijd ook wat meer verkeer naar dat oude blog bericht. Daarnaast, als het relevant is, dan waarom niet? Het levert alleen maar voordelen op voor jou. Als je in je vroegere blog berichten wat minder deed aan terug linken kun je nog veel relevante stukken tekst vinden waarin je wel kunt terug linken zoals hoe haal je het meeste uit je blog.


PROMOTEN OP FACEBOOK PAGINA

Allereerst als je nog geen Facebook pagina hebt voor je blog raad ik dit zeker aan. Je kunt makkelijk een pagina aanmaken. Zodra mensen je pagina liken, blijven ze op de hoogte van alles wat je post, erg belangrijk voor de interactie met je lezers. Als je wel een Facebook pagina hebt, zorg er dan voor dat je je nieuwe blog berichten regelmatig deelt. 
WIDGETS TOEVOEGEN OF VERWIJDEREN

Zoals ik al eerder vertelde in, hoe je lezers laat hangen op je site is de zijbalk belangrijker dan je denkt. De lezer scrolt uiteraard naar beneden tijdens het lezen en komt dan alles tegen in de zijbalk. Het is dus belangrijk dat al je zijbalk items up-to-date zijn. Werk je social media iconen bij en kijk eens op andere blogs wat je leuk vindt om toe te voegen. Niet alleen bijwerken, maar het toevoegen en verwijderen van je zijbalk items kan ook erg belangrijk zijn voor de optimalisatie. 
OUDE BLOGPOSTS BEWERKEN OF VERWIJDEREN

Soms zie ik oude blog berichten terug en dan denk ik "Laura, waar had je het over, wat bedoelde je hiermee"? Meestal druk ik dan op de verwijder knop omdat ik het blog bericht niet nuttig meer vind voor mijn lezers. Er zijn misschien ook wel oude blog berichten die je wilt bijwerken omdat het concept wel leuk was, maar je het toen der tijd niet goed hebt verwoord.  

BEWERK JE "OVER MIJ" PAGINA

Ook je pagina's worden vaak onderschat. De pagina's staan heel erg centraal op je blog en worden dus veel sneller aangeklikt dan je denkt. Naar mijn mening is de "over mij" pagina wel de belangrijkste van allemaal. Echte lezers zijn niet alleen benieuwd naar je content, maar ook naar "jou". Wie is degene die al die teksten samenstelt en al die foto's maakt. Mensen zijn gewoonweg benieuwd naar je. En om nog niet te spreken over bedrijven. Het is niet alleen belangrijk om je persoonlijkheid over te brengen in je "over mij" pagina maar ook je zakelijke kant over wat jij wil overbrengen op je lezers. De informatie die je daarop kwijt kunt is groot. Vaak zijn dingen minder relevant geworden, denk aan je opleiding, stijl, leeftijd. Zorg ervoor dat je elke maand checkt of dit allemaal nog klopt.

reageer
Isabel Funari zei

Super handige tips! Ga ik zeker wat aan hebben!
isabellaschoice.com Happy new year, Isabella x

Auto Post Signature

Auto Post  Signature